Bso’s Landstede Kinderopvang Zwolle op ontdekkingstocht bij De Zeeverkenners

Geplaatst op: 07-08-2017
Van 31 juli t/m 11 augustus zijn de kinderen van de Zwolse bso-locaties van Landstede Kinderopvang op bezoek bij scoutinggroep De Zeeverkenners. Speciaal voor de vakantieperiode is de opvang op deze bijzondere locatie, waar veel te ontdekken valt voor de kinderen.

Kanoën, broodjes bakken, stokken schilderen, beestjes zoeken, hutten bouwen, alles komt aan bod. Ieder jaar bieden de Zwolse bso-locaties in de zomervakantie twee weken opvang op een locatie buiten het schoolgebouw. Dit doen we om de vakantiebeleving voor de kinderen te creëren. ‘De locatie van De Zeeverkenners past goed bij onze visie. Er is alle ruimte voor de kinderen om naar buiten te gaan, te spelen en te ontdekken: er is veel natuur, water, planten en beestjes in de omgeving waar we activiteiten organiseren. En omdat we de beschikking hebben over twee ruimtes kunnen we het aanbod gerichter voor de kinderen aanbieden. Zo krijgen de oudere kinderen en de kinderen met een zwemdiploma bijvoorbeeld een aanbod dat meer past bij hun interesses en behoeften’, vertelt Sjura Ouwehand, assistent leidinggevende.

Tot nu toe is de opvang bij De Zeeverkenners al een groot succes. ‘De kinderen doen met veel plezier mee met de activiteiten en hebben alle ruimte om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur.’